kuleba-shokuie-shcho-rishennia-pro-ukhvalennia-dopomohy-vid-ssha-shche-ne-ukhvalene

Кулеба: шокує, що рішення про допомогу від США ще не ухвалене

 • 24817 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив здивувування з приводу того, що Конгрес США досі не затвердив пакет допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів для протидії російській війні.

Блокування Конгресом США пакету допомоги Україні, покликаного протистояти російській війні, "шокує", заявив у вівторок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу для іноземних ЗМІ, передає УНН із посиланням на Lemonde. 

"Що дійсно важливо і що нас шокує, так це те, що рішення ще не ухвалено. Ми наближаємося до кінця березня, і обговорення тривають", - заявив Кулеба. 

Доповнення 

Пакет допомоги для України вартістю 61 мільярд доларів, схвалений у середині лютого Сенатом США, все ще блокується в Палаті представників, де більшість належить республіканцям. Майк Джонсон, спікер Палати представників, виступає проти розгляду законопроєкту за відсутності додаткових заходів щодо боротьби з нелегальною імміграцією на мексиканському кордоні.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон попередив сенаторів-республіканців, що палата підготує свій проєкт для допомоги України, але він суттєвого відрізнятиметься від того пакету іноземної підтримки, який Сенат ухвалив минулого місяця.  Він висунув ідею перетворити його на програму кредиту чи ленд-лізу.

Україна працює над "планом Б" на випадок відсутності допомоги від США - Мінфін15.03.24, 16:54

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кулеба: шокує, що рішення про допомогу від США ще не ухвалене

     • 24817 переглядiв

    В Україні масштабна повітряна тривога через зліт ворожого МіГ

     • 63920 переглядiв

    На Харківщині трактор підірвався на міні - ОВА

     • 24566 переглядiв