kuleba-rozpoviv-shcho-potribno-ukraini-dlia-pomitnoho-prohresu-na-peredovii

Кулеба розповів, що потрібно Україні для помітного прогресу на передовій

 • 28252 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджує, що суттєва військова допомога і розвиток промислового потенціалу необхідні Україні для того, щоб домогтися значних успіхів у боротьбі з російськими військами і зірвати плани путіна щодо затяжної війни.

Для досягнення помітного прогресу на передовій Україні потрібна, зокрема, адекватна військова допомога, включно з літаками, безпілотниками та швидким розвитком промислового потенціалу в США та Європі, а також в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у статті для  американського журналу Foreign Affairs, передає УНН.

Нинішня фаза війни непроста ні для України, ні для наших партнерів. Усі хочуть швидких проривів на полі бою в голлівудському стилі, які призведуть до швидкого припинення російської окупації. Хоча наші цілі не будуть досягнуті відразу, триваюча міжнародна підтримка України згодом забезпечить, що місцеві контрнаступи принесуть відчутні результати на лінії фронту, поступово знищуючи російські сили і зірвавши плани путіна щодо ведення затяжної війни

- повідомив Кулеба.

Він зазначив, що деякі скептики заперечують, що хоча такі цілі й справедливі, вони просто недосяжні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не криза: Зеленський відреагував на заклики переходити до оборони на фронті

"Фактично, наші цілі залишаться досяжними у військовому плані доти, доки діятимуть три чинники: адекватна військова допомога, включно з літаками, безпілотниками, протиповітряною обороною, артилерійськими снарядами та можливостями далекої дії, що дають нам змогу наносити удари глибоко в тилу ворога; швидкий розвиток промислового потенціалу в США та Європі, а також в Україні, як для покриття військових потреб України, так і для поповнення оборонних запасів США і Європи; та принциповий і реалістичний підхід до перспектив перемовин з росією. Завдяки цим елементам наші зусилля принесуть помітний прогрес на передовій", - розповів Кулеба.

За його словами, Україна домоглася помітних результатів за останні місяці.

 "Однак для цього не потрібно відхилятися від курсу і робити висновок, що боротьба безнадійна просто тому, що один з етапів не виправдав очікувань деяких спостерігачів. Незважаючи на серйозні проблеми, Україна домоглася помітних результатів за останні місяці. Ми виграли битву за Чорне море і тим самим відновили стійкий потік морського експорту, що принесло користь як нашій економіці, так і глобальній продовольчій безпеці. Ми досягли успіхів на південному фронті, нещодавно захопивши плацдарм на східному березі річки Дніпро. А в інших місцях ми відбили величезні російські атаки і завдали великих втрат російським військам, зокрема запобігши їхнім спробам атакувати Авдіївку і Куп'янськ. Незважаючи на колосальні зусилля, російським військам не вдалося домогтися будь-яких успіхів на місцях", - зазначив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повернула собі більш ніж половину окупованих території

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Шуфрича суд залишив під вартою до 9 лютого

     • 32339 переглядiв