ukenru
kudi-tikayut-rosiyani-vid-mobilizatsiyi-ostanni-dani

Куди тікають росіяни від мобілізації: останні дані

 • 206863 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Росіяни тікають через кордон до сусідніх держав після того, як 21 вересня путін оголосив про часткову мобілізацію для участі у війні в Україні. Підрахувати точні цифри складно, але кількість росіян, що поїхали, може обчислюватися сотнями тисяч, судячи з повідомлень ЗМІ та цифр, опублікованих сусідніми державами, пише УНН.

Деталі

Незалежна «Нова газета Європа» повідомила 26 вересня, що з моменту оголошення мобілізації поїхало 261 000 осіб із посиланням на джерело у кремлі.

За даними іспанської компанії ForwardKeys кількість авіаквитків в один кінець, проданих з росії, зросла на 27% з 21 по 27 вересня, порівняно з попереднім тижнем.

Дані ForwardKeys про бронювання авіаперельотів свідчать про тризначне збільшення за тиждень, що закінчився 27 вересня, кількості квитків в один кінець із росії у Тбілісі, Алмати, Стамбул, Тель-Авів та Дубай.

Міністр внутрішніх справ Казахстану заявив 3 жовтня, що понад 200 000 росіян прибули з 21 вересня, а близько 147 000 виїхали за той же період, хоча їхній кінцевий пункт призначення незрозумілий.

Міністерство внутрішніх справ Грузії, куди росіяни також можуть в'їжджати без візи, повідомило, що з 21 по 29 вересня прибуло 68 887 росіян, а виїхало 45 624 особи.

Туреччина, популярний туристичний напрямок для росіян та інших країн, повідомила про збільшення прибуття та рейсів росіян після оголошення мобілізації. Згідно з офіційними даними, цього року до кінця серпня до Туреччини з росії прибуло близько 3 мільйонів осіб, що на 22% більше, ніж торік, пише Anadolu.

За даними прикордонного агентства блоку Frontex, з 19 по 25 вересня до блоку ЄС в'їхало близько 66 000 російських громадян, що на 30% більше, ніж минулого тижня.

За даними Frontex, за тиждень, що розпочався 26 вересня, це число впало до 53 000 осіб, посилаючись на суворішу візову політику ЄС та російські заходи щодо запобігання від'їзду чоловіків призовного віку. Більшість росіян, які в'їжджають до ЄС, вже мали посвідки на проживання чи візи, тоді як інші мали подвійне громадянство.

Фінляндія, яка має 1300-кілометровий кордон з росією, була основним пунктом прибуття до ЄС. Фінські дані показали, що кількість російських туристів, які прибувають через чотири південні прикордонні переходи, подвоїлася за кілька днів після 21 вересня.

З 21 вересня по 5 жовтня 59 975 росіян прибули до Фінляндії через чотири контрольно-пропускні пункти, багато хто поїхав до інших європейських країн, а 36 116 росіян повернулися додому, свідчать дані фінського прикордонного управління на 5 жовтня.

Контекст

Естонія, Латвія, Литва та Польща домовилися припинити видачу туристичних віз росіянам із 19 вересня. Фінляндія наслідувала їх приклад 30 вересня.

Міністр юстиції Норвегії заявив 30 вересня, що уряд може у короткі терміни заборонити в'їзд із росії у разі потреби.

З моменту початку мобілізації посольства Німеччини у Вірменії, Казахстані, Грузії, Казахстані та білорусі стали свідками різкого збільшення запитів від російських громадян, які бажають поїхати до Німеччини та країн ЄС.

Раніше Франція повідомила, що вибірково ставитиметься до того, кому дозволено залишатися в країні, беручи до уваги ситуацію людини та ризик для безпеки.

«Ми подбаємо про те, щоб журналісти-дисиденти, люди, які борються з режимом, хУдожники і студенти, як і раніше, могли приїжджати сюди», - заявила 5 жовтня молодший міністр у європейських справах Лоуренс Бун.

Українські Національні Новини

Новини Світу