kraina-teroryst-vyvezla-1000-ukrainskykh-ditei-z-khersonshchyny-do-kabardyno-balkarii-lubinets

Країна-терорист вивезла 1000 українських дітей з Херсонщини до Кабардино-Балкарії - Лубінець

 • 13486 переглядiв

Окупанти вивезли 1000 дітей з окупованої Херсонщини до Кабардино-Балкарії під приводом "оздоровлення". Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що це грубе порушення прав дітей та міжнародних норм.

рф вивезла 1000 українських дітей до Кабардино-Балкарії. Про це повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що окупанти вивезли 1000 дітей з тимчасово окупованих територій Херсонщини до Кабардино-Балкарії під приводом "оздоровлення".

За понад два роки повномасштабного вторгнення терористичної країни  українських дітей віком від 6,5 до 16 років систематично відвозять за тисячі кілометрів від дому, намагаючись нав’язати їм російську культуру та традиції. Більшість дітей мають батьків, які, ймовірно, надають дозвіл на таке вивезення, проте питання про вільність цього вибору в умовах окупації залишається відкритим.

Такі дії грубо порушують права дітей та міжнародні норми захисту прав людини

- заявив Дмитро Лубінець.

Лубінець підкреслив, що ці дії є грубим порушенням прав дітей та міжнародних норм захисту прав людини, відтак Україна продовжує наполягати на доступі для міжнародних організацій до тимчасово окупованих територій і притягненні винних до відповідальності.

Особисті дані українських абітурієнтів з ТОТ шифрують з міркувань безпеки - Лубінець25.07.24, 16:29

Популярні

Новини по темі

На Львівщині знайшли дівчинку, яка зникла тиждень тому

 • 6315 переглядiв