ukenru
koshti-na-e-uryaduvannya-vikoristano-neefektivno-rakhunkova-palata

Кошти на е-урядування використано неефективно – Рахункова палата

 • 10175 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Рахункова палата повідомила, що 83,7 млн грн на електронне урядування та Національну програму інформатизації були використані неефективно. Про це повідомило Управління інформаційної політики Рахункової палати, передає УНН.

"Протягом 2015-9 місяців 2018 року за бюджетною програмою "Електронне урядування та Національна програма інформатизації" Агентством як відповідальним виконавцем бюджетної програми та ДП "Державний центр інформаційних ресурсів України" як одержувачем бюджетних коштів неефективно використано 83,7 млн грн, із яких 46% – непродуктивно, оскільки система електронної взаємодії державних інформаційних ресурсів не функціонувала за призначенням", – повідомили у відомстві.

При цьому у відомстві додали, що нецільове використання бюджетних коштів держпідприємством "Державний центр інформаційних ресурсів України" становило 1,1 млн гривень.

Також, за повідомленням відомства, у 2017-2018 роках агентство не вжило заходів щодо використання 200,5 млн грн бюджетних коштів, передбачених йому за бюджетною програмою, в результаті чого кошти без відповідних розрахунків і обґрунтувань розпорядженнями Кабміну були передані іншим державним органам. Водночас у порушення порядку використання коштів за бюджетною програмою "Електронне урядування та Національна програма інформатизації" використано 115,7 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держохорона Холодницького не є законною – Рахункова палата

У результаті незаконних управлінських рішень керівництва агентства більше 8 млн грн було використано за договорами, укладеними з порушенням вимог законодавства про публічні закупівлі.

Через неправомірні рішення керівництва Держінформресурс не отримав авторських майнових прав на об'єкти інтелектуальної власності, в результаті чого підприємство ризикує втратити права власності на ці об'єкти загальною вартістю 38 млн грн. Також понад 17 млн грн використано за договорами, укладеними з порушенням вимог законодавства про публічні закупівлі.

"Неефективне управління бюджетними коштами призвело до невикористання 5,8 млн грн, з яких у 2015 році – 0,2 млн грн, у 2017 році – 5,6 млн гривень. Аудитори відзначають, що причина порушень – відсутність системи внутрішнього контролю в Агентстві", – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Рахункова палата виявила ознаки криміналу у роботі системи ProZorro.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП