koordynator-shtabu-rozpoviv-pro-sprobu-ukrainskykh-vodiiv-provesty-peremovyny-z-polskymy-pereviznykamy-na-kordoni

Координатор штабу розповів про спробу українських водіїв провести перемовини з польськими перевізниками на кордоні

 • 41789 переглядiв

Українські водії на прикордонному пункті пропуску Краковець-Корчова намагалися домовитися з польськими перевізниками про пропуск семи вантажівок на годину замість однієї, але польська поліція перешкоджала їхньому наближенню.

Українські водії, які заблоковані на кордоні з Польщею, а саме на пункті пропуску "Краківець-Корчова" хотіли провести переговори з польськими перевізниками, проте поліція Польщі загородила їм шлях та не пускає. Українці хотіли домовитися про те, щоб пускали по сім вантажівок за годину, а не одну. Про це журналісту УНН повідомив координатор новоствореного штабу з надання допомоги українським водіям на території Польщі Віктор Козак.

На пункті пропуску "Краківець-Корчова" дуже напружена ситуація, тому що протестувальники пропускають одну-дві машини за годину, а не по сім, як декларували, що будуть пропускати. Не пропускають гуманітарну допомогу позачергово, тобто не виконують своїх заявлених, задекларованих обов’язків

- сказав Козак.

Він також прокоментував спробу українських водіїв на пункті пропуску "Краківець-Корчова" піти до польських мітингувальників для того, щоб провести переговори.

 "Наші водії хотіли перемовин, проте приїхали поліцейські й не допускають їх до (польських – ред.) протестувальників. Українські водії хотіли провести переговори, щоб пускали по сім вантажівок за годину, як було раніше. Зараз пускають один за годину", - розповів Козак.

Доповнення

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною станом на ранок на тлі блокади польських перевізників сьогодні перебувало близько 2,1 тис. вантажівок.  

Нагадаємо

6 листопада польські перевізники розпочали блокування трьох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Згодом розширили блокаду на ще один. Рада ЄС розгляне блокування пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

Анна Мурашко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Подільсько-Воскресенський міст у Києві відкрито - Кличко

     • 58657 переглядiв

    Делегати від Ірану покинули COP28 через присутність Ізраїлю

     • 23872 переглядiв

    Байден і перша леді запалили різдвяну ялинку у Вашингтоні

     • 23115 переглядiв