ukenru
komitet-vr-pidtrimav-proekt-postanovi-schodo-situatsiyi-u-parye

Комітет ВР підтримав проект постанови щодо ситуації у ПАРЄ

 • 9795 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Члени комітету Верховної Ради одноголосно підтримали проект постанови про заяву Верховної Ради до членів ПАРЄ щодо засудження спроб зняти обмежувальні заходи у відношенні постійної делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це повідомив голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв у себе на сторінці Facebook, передає УНН.

"Одноголосно! Комітет ВР із закордонних справ підтримав проект постанови про заяву ВР у зв’язку з ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Раді Європи", - написав нардеп.

За його словами, проект постанови вже підписали представники 5 фракцій і позафракційні народні депутати. Розгляд в сесійній залі попередньо призначили на 2 жовтня. Розгляд "скандального" питання в ПАРЄ має відбутися 9 жовтня.

Зокрема в тексті заяви до ПАРЄ народні обранці зазначили, що Російська Федерація до цього часу не продемонструвала прогрес у виконанні попередніх резолюцій організації, бойкотувала її діяльність та не подавала повноваження національної делегації для затвердження, відмовляючись таким чином від "демократичного діалогу", політично і фінансово шантажуючи Раду Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ прискорив розгляд питання щодо повернення РФ до роботи в асамблеї

На думку українських парламентарів, за таких умов ПАРЄ має суворо дотримуватись своїх інституційних засад. Поступки ж Росії означатимуть визнання ПАРЄ своєї політичної неспроможності слідувати власним рішенням та змусять Верховну Раду України та її Постійну делегацію у Парламентській Асамблеї Ради Європи "здійснити повний перегляд засад, на яких будується співробітництво з Асамблеєю та механізмів такої співпраці".

Нагадаємо, Парламентська Асамблея Ради Європи не зробила жодної заяви щодо рішення Верховного суду Російської Федерації стосовно українського журналіста Романа Сущенка.

Українські Національні Новини

Політика