komanduvach-tsakhalu-viina-proty-khamasu-tryvaie-popry-vyvedennia-viisk-z-hazy

Командувач ЦАХАЛу: Війна проти ХАМАСу триває, попри виведення військ з Гази

 • 35394 переглядiв

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що, незважаючи на виведення військ з Гази, війна проти ХАМАСу триває і далека від завершення: планується знищити високопоставлених чиновників ХАМАСу, які все ще переховуються, а також інфраструктуру терору, що залишилася.

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що, попри виведення військ із сектору Гази, війна проти ХАМАСу триває і ще далека від завершення, повідомляє в неділю The Times of Israel, передає УНН.

Деталі

Він також сказав, що ЦАХАЛ знатиме, як повернутися до бойових дій у разі перемир'я в рамках угоди зі звільнення заручників, і що повернення заручників є більш терміновою справою, ніж інші цілі.

Ми ведемо цю війну по-іншому, вона відрізняється від попередніх

заявив Халеві в заяві для преси, присвяченій шести місяцям з моменту наступу ХАМАСу 7 жовтня.

"Війна в Газі триває, і ми далекі від її припинення. Високопоставлені чиновники ХАМАСу все ще переховуються. Рано чи пізно ми доберемося до них. Ми досягаємо прогресу, продовжуємо вбивати дедалі більше терористів і командирів і знищувати дедалі більше інфраструктур терору, зокрема й минулої ночі", - сказав він.

Ми не залишимо бригади ХАМАСу активними в жодній частині сектора. У нас є плани, і ми будемо діяти, коли вирішимо". Одночасно з наступальними діями ми дозволяємо ввезення гуманітарної допомоги в сектор. ХАМАС зацікавлений у тому, щоб створити гуманітарну кризу в Газі, щоб домогтися припинення війни

заявив Халеві.

За його словами, "ХАМАС намагається взяти під контроль гуманітарну допомогу і перешкоджає її розподілу, щоб повернутися і контролювати сектор Газа, цього не повинно статися".

Тому ми продовжуємо ліквідовувати військовий і урядовий потенціал ХАМАСу, щоб домогтися... стабільності в регіоні

продовжив Халеві.

Нагадаємо

Як повідомлялося раніше, Армія оборони Ізраїлю в ніч на неділю відвела всі підрозділи з півдня сектору Гази, на місці залишилася тільки одна ізраїльська армійська бригада, до завдання якої належить забезпечення безпеки коридору, що пов'язує південь Ізраїлю з узбережжям сектору Гази. Виведення військ відбулося через чотири місяці після початку боїв у районі міста Хан-Юніс і через пів року після того, як рух ХАМАС здійснив напад на Ізраїль.

Ізраїль виведе частину військ з південних регіонів Сектору Газа07.04.24, 15:56

Популярні

Новини по темі

РДК завершив гарячу фазу операції на території Росії

 • 105664 переглядiв

На Київщині працює ППО

 • 48975 переглядiв

Росіяни обстріляли Часів Яр, одна людина загинула

 • 31413 переглядiв

Ірак відправлятиме паливо до Гази

 • 32626 переглядiв