ukenru
kolektsiyu-pershoyi-kraftovoyi-ukrayinskoyi-gorilki-dr-zhitnik-popovnila-zubrowica

Колекцію першої крафтової української горілки "Др. Житник" поповнила ZUBROWICA

 • 70734 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Навесні 2018 року на ЛГЗ "PRIME" було вперше в Україні відкрито виробництво крафтової горілки "Др. Житник" на основі авторських рецептів відомого ботаніка Клима Житника, повідомляється на сайті виробника, передає УНН.

Відзначається, що крафт вимагає особливої ​​майстерності, тому виробництвом крафтової горілки займаються кращі технологи заводу, справжні майстри своєї справи з більш ніж десятирічним досвідом.

"Спочатку була запущена лінійка з трьох видів горілки - "Др. Житник Крафтова", "Др. Житник Зернова" і "Др. Житник Калганова".

У 2019 році цю колекцію поповнила горілка "Др. Житник Преміальна" і "Др. Житник Пшеничний колос", а сьогодні OLYMP Alcohol Company представляє новинку - крафтову горілку "Др. Житник Зубровиця" зі справжньою стеблинкою зубрівки всередині кожної пляшки", - повідомили у компанії.

Як підкреслює виробник, "Др. Житник Зубровиця" є уособленням природності і натуральності, завдяки використанню спеціального спиртового купажу та авторської рецептури з додаванням настою трави чаполочі (зубрівки).

"З давніх-давен рослина зубрівка використовується в алкогольному виробництві для приготування ароматичних настоянок. У ній міститься цілий комплекс природних інгредієнтів, які надають напоям специфічний аромат і неповторну трав'яну терпкість в смаку", - уточнили в компанії.

Довідка УНН: "Крафт" - це "ручна робота", "ремесло", "майстерна робота". В основі будь-якої видатної роботи лежить унікальна ідея. Вчений і ботанік Клим Житник цікавився лікувальними властивостями трав Слобожанщини і особливу увагу приділяв секретам виготовлення спиртових настоянок.

У 1863-1873 роках Житник працював на винокурні поміщика Дмитрієва в Чугуївському районі Харківської губернії, де мав можливість експериментувати і підбирати рецептури цілющих настоянок. У спадщину людству він залишив науково вивірені рецепти трав'яної горілки, яка подавалася на столи поміщиків. Його рецептури лягли в основу технології виробництва ТМ "Др. Житник" - першої крафтової горілки в Україні, основа для якої готується у крафтового цеху на заводі PRIME.

У крафтовій горілці "Др. Житник" компанія використовує виключно натуральні інгредієнти - мед, корінь калгану, цвіт липи та акації, причому тільки українського походження, що купуються у перевірених постачальників.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу