kolaborantu-z-khersona-yakyi-dopomahav-okupantam-provodyty-psevdoreferendum-povidomyly-pro-pidozru

Колаборанту з Херсона, який допомагав окупантам проводити псевдореферендум, повідомили про підозру

 • 24194 переглядiв

У вересні 2022 року 56-річний підозрюваний обійняв посаду "секретаря дільничної виборчої комісії", яка функціонувала на території Херсона. Її створила окупаційна влада для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України.

Місцевому жителю Херсона повідомили про підозру у колабораційній діяльності за те, що він працював секретарем окупантської "дільничної виборчої комісії". Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, у вересні 2022 року 56-річний чоловік обійняв посаду "секретаря дільничної виборчої комісії", яку створила окупаційна влада Херсонщини для проведення псевдореферендуму щодо приєднання тимчасово окупованої території регіону до рф.

На цій посаді підозрюваний інформував окупантську "центральну виборчу комісію" щодо проведення засідань комісії, вів протоколи та облік робочого часу інших членів "ДВК".

Також він здійснював облік "явки виборців", а підсумки "голосування" з протоколами передав до "ЦВК" для подальшого фальсифікування результатів на користь кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ердоган назвав прем'єр-міністра Ізраїлю "м'ясником Гази"

     • 24087 переглядiв