ukenru
klimkin-ugorschina-ne-bude-rozdavati-ukrayintsyam-gromadyanstvo-prosto-tak

Клімкін: Угорщина не буде роздавати українцям громадянство просто так

 • 15943 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Угорщина не буде роздавати українцям громадянство просто так. Про це повідомив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі "Сніданку з 1+1", передає УНН.

"Ми з угорцями будемо говорити, яким чином подовжується перехідний період для закону про освіту, ми будемо говорити, яким чином здійснюється фінансування угорської діяльності (на території України – ред.). Але вони не будуть роздавати громадянство просто так", - заявив Міністр.

За його словами, Україна не має дозволяти Угорщині самостійно діяти на Закарпатті – всі її дії мають бути скоординовані з українською стороною.

При цьому він додав, що тільки за минулий рік Угорщина підтримала 22 тис. угорських підприємців – або кожного п’ятого українця угорського походження на Закарпатті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будапешт знову пригрозив Києву через ситуацію навколо видачі угорських паспортів у Береговому

Крім того, Міністр спростував заяву свого угорського колеги Петера Сійярто стосовно того, що подвійне громадянство – це ледь не "стандарт" ЄС.

"Ніякої спільної практики (щодо подвійного громадянства – ред.) в ЄС немає. У кожної країни є практика своя", - зазначив він.

Нагадаємо, проблемою на скандальному відео з генерального консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області є не лише роздача угорського громадянства, а заклик приховати це від України. Про це у Twitter заявив голова МЗС України Павло Клімкін після заяви його угорського колеги Петера Сійярто.

Українські Національні Новини

Політика