ukenru
kitay-nazvav-datu-torgovikh-peregovoriv-z-ssha

Китай назвав дату торгових переговорів з США

 • 8943 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Китай і США проведуть у КНР консультації з економічних і торгових питань 7-8 січня. Про це йдеться в заяві міністерства торгівлі країни, передає УНН.

"Вранці 4 січня Китай і Сполучені Штати провели телефонні переговори, щоб підтвердити, що заступник торгового представника США (Джеффрі - ред.) Герріш очолить робочу групу США, яка відвідає Китай з 7 по 8 січня", - заявили в китайському міністерстві.

Як відзначили у мінторгівлі КНР, вони очікують "конструктивної дискусії" для реалізації "важливого консенсусу", досягнутого главами двох держав.

"Переговори на наступному тижні важливі,.. але ми не повинні очікувати великого прориву", - цитує Bloomberg віце-президента з міжнародних справ торгової палати США Майрона Брілліанта.

Як повідомляв УНН, 7 грудня КНР і США зробили заяву, що вони переконані в тому, що сторонам вдасться протягом наступних 90 днів укласти угоду з торгівлі.

Переговори США і КНР з питань торгівлі були припинені в середині вересня, коли була скасована поїздка китайської делегації на чолі з віце-прем'єром Держради Лю Хе у Вашингтон у відповідь на введення адміністрацією Трампа підвищених мит на імпорт з Китаю.

З 24 вересня у США вступили в силу мита обсягом 10% на ввезені з КНР товари, загальна вартість яких оцінюється в 200 млрд доларів. Китай відповів митами обсягом від 5% до 10% на імпорт з США на суму 60 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу