ukenru
kilka-desyatkiv-tsivilnikh-namagalisya-blokuvati-robotu-prikordonnikiv-na-kharkivschini

Кілька десятків цивільних намагалися блокувати роботу прикордонників на Харківщині

 • 6910 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Група цивільних осіб в пункті пропуску "Гоптівка" у Харківській області вночі спробувала потрапити до службового приміщення Держприкордонслужби та блокувати роботу прикордонників. Про це повідомив прес-центр ДПСУ, передає УНН.

"За декілька годин до цього в пункту пропуску на виїзд з України прибули 2 автомобілі "Фольксваген" польської реєстрації під керуванням громадян України. Пройшовши всі види контролю, уже на виїзді з пункту пропуску водії автівок вирішили самостійно змінити смугу руху та прослідувати у зворотному напрямку, чим порушили режим в пункті пропуску", - йдеться в повідомленні.

Громадянам роз’яснили порядок перетину держкордону, а у разі зворотного руху - скасування інформації про перетин кордону. Однак чоловіки почали поводити себе агресивно та не виконували законні вимоги прикордонників. Через це їх затримали в адміністративному порядку для складання процесуальних документів за ст.ст. 202 та 185-10 КУпАП.

"Після цього в пункт пропуску прибули декілька десятків цивільних осіб, які вимагали, щоб їм надали можливість зустрітися із затриманими, спробували потрапити в службові приміщення та блокувати роботу прикордонників. При цьому під час такої провокаційної акції здійснювалась несанкціонована відеозйомка з метою дискредитації прикордонників і, як попередньо встановлено, вона планувалася з залученням колишніх співробітників прикордонного загону", - зазначили прикордонники.

Про цей факт повідомили поліції. Після проведення бесіди та роз’яснення ситуації частина громадян залишила пункт пропуску, а інших передали представникам Нацполіції. Крім того, за цим фактом до правоохоронних органів направили повідомлення про вчинення правопорушення за ст. 342 ККУ за опір представнику правоохоронного органу.

Нагадаємо, німець побився з українськими прикордонниками у харківському аеропорту. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП