kiberfakhivtsi-hur-atakuvaly-tsentrobank-rf-dzherelo

Кіберфахівці ГУР атакували центробанк рф - джерело

 • 29881 переглядiв

Українські хакери здійснили масштабну кібератаку на Банк росії та інші фінансові установи рф. Ресурси центробанку працюють з перебоями, також атаковано банки 'Зеніт', Газпромбанк та інтернет-провайдери.

29 липня головний російський банк, який фінансово забезпечує збройну агресію рф проти України, став ціллю українських хакерів, повідомляє УНН із посиланням на свої джерела.

Деталі 

Як повідомляють джерела в українській розвідці, приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Банку росії працюють або зі значними перебоями, аби взагалі недоступні для користувачів. У самій фінансовій установі визнають факт кіберудару та зазначають, що інтенсивність атаки зростає.

Зазначається, що Центральний банк російської федерації (Банк росії) — головний банк першого рівня, головний емісійний, грошово-кредитний інститут російської федерації, який розробляє і реалізує у взаємодії з урядом росії єдину державно-кредитну політику і наділений особливими повноваженнями, зокрема, правом емісії грошових знаків та регулювання діяльності банків. 

Крім того, російські користувачі не можуть скористатися онлайн-сервісами банку "Зеніт" та Газпромбанку.

Ситуацію ускладнює і відсутність стабільного інтернет-зв’язку, позаяк найбільші провайдери телекомунікаційних послуг в рф також зазнають систематичних кіберударів. Зокрема, атака здійснюється по провайдеру МТС, користувачі якого не можуть повноцінно скористатися послугами вже третю добу.

Як повідомляють джерела в ГРУ МОУ, операція проти фінансових установ держави-агресорки триває.

Нагадаємо

Кіберфахівці ГУР вже майже тиждень здійснюють наймасштабнішу DDOS-атаку проти російської інтернет-інфраструктури.

З 23 липня ураження зазнали зокрема ВТБ-Банк, Альфа Банк, СебрБанк, Райффайзен банк, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк, іБанку, банк "Дом. рф" та Банк росії.

Також атаковані брокерські додатки, банкомати, російські соціальні мережі та месенжери, інтернет-провайдери, національні платіжні системи.

Анна Мурашко

Війна

Популярні

Новини по темі

Кіберфахівці ГУР атакували центробанк рф - джерело

 • 29881 переглядiв

Зеленський оглянув відновлення Дергачів на Харківщині

 • 23488 переглядiв