ukenru
khreschatik-i-maydan-nezalezhnosti-u-kiyivskomu-metro-rozpovili-yaki-stantsiyi-naychastishe-minuyut

"Хрещатик" і "Майдан Незалежності": у київському метро розповіли, які станції найчастіше "мінують"

 • 25063 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Від початку 2021 року і до сьогодні надійшло два повідомлення про мінування станцій метро в Києві, а у 2020 році їх було 31. Про це повідомив Київський метрополітен у відповіді на запит Радіо Свобода, передає УНН.

Цитата

“Частіше за все надходять повідомлення про мінування станцій „Майдан Незалежності“, „Хрещатик“, „Площа Льва Толстого“ та пересадочних вузлів”, — повідомив метрополітен.

Деталі

Після отримання повідомлення про мінування станції проводиться евакуація пасажирів, а станція зачиняється на вхід і вихід. Подальші роботи проводять фахівці з вибухотехнічної служби Національної поліції України в Києві, йдеться у відповіді на запит.

Водночас у Київському метрополітені не можуть обрахувати, яких збитків завдають повідомлення про мінування, адже “на законодавчому рівні не існує затвердженої методики обчислення упущеної вигоди”.

Нагадаємо

У центрі Києва 18 лютого станції метро “Палац спорту” і “Майдан Незалежності”, а також пересадочні вузли зачинено на вхід та вихід, через анонімне повідомлення про замінування.

Минулого року у Києві час від часу також “мінували” станції метро, зокрема, “Хрещатик” та “Майдан Незалежності”.

Торік Кабмін запропонував ВР посилити кримінальну відповідальність за хибні "замінування". Законопроект щодо цього ухвалено у першому читанні.

Українські Національні Новини

Суспільство