ukenru
khorvatiya-pidpisala-deklaratsiyu-pro-yevropeysku-perspektivu-ukrayini

Хорватія підписала Декларацію про європейську перспективу України

 • 15403 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Хорватія підписала Декларацію про європейську перспективу в Україні. Про це під час підсумкового брифінгу після зустрічі з прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“Важливим є підписання сьогодні спільної Декларації щодо підтримки європейської перспективи України. Хорватія є вже шостою державою Європейського Союзу, з якою Україна уклала такий важливий політичний документ”, - наголосив Зеленський.

Деталі

Президент наголосив, що окрему увагу під час зустрічі було приділено перспективам поглиблення торгівельно-економічної співпраці між Україною та Хорватією.

Зокрема, сьогодні Президент та прем’єр-міністр Хорватії детально обговорили питання щодо мирної реінтеграції територій. Як додав Зеленський, сторони погодили план дій робочої групи з передачі досвіду Хорватії з мирної реінтеграції тимчасово-окупованих територій. Цей документ буде підписаний у Брюсселі, 15 грудня.

Додамо

2 листопада відповідну Декларацію про визнання європейської перспективи України підписала Словаччина.

Контекст

Раніше Зеленський повідомляв, що Україна готується підписати три декларації з країнами ЄС щодо членства держави в блоці, чотири вже підписано.

Мова про підписання Декларації про визнання європейської перспективи. Раніше такий документ Україна підписала з Польщею, Литвою та Латвією.

Українські Національні Новини

Політика