ukenru
kharkivskiy-aeroport-pidtrimuye-initsiativu-mininfrastrukturi-pro-unifikatsiyu-tarifiv-za-aeronavigatsiyne-obslugovuvannya

Харківський аеропорт підтримує ініціативу Мінінфраструктури про уніфікацію тарифів за аеронавігаційне обслуговування

 • 16778 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Керівництво та колектив Міжнародного аеропорту "Харків" виступили з підтримкою ініціативи Міністерства інфраструктури України про встановлення єдиної ставки оплати за аеронавігаційне обслуговування польотів на підході і в районі аеропортів. Про це повідомила прес-служба Міжнародного аеропорту "Харків", на сайті якого оприлюднено відповідну заяву, передає УНН.

"Нерівні ставки на аеронавігацію обурюють всі аеропорти, оскільки це негативно позначається на їх привабливості для авіаперевізників, а значить на господарську діяльність і розвиток, - сказано в заяві Міжнародного аеропорту "Харків", в якій він звертає увагу на відповідні висновки Антимонопольного комітету України, що вимагає реакції органів регулювання авіаційної галузі України.

З червня 2019 року діє наказ Мінінфраструктури, згідно з яким розмір ставки збору за аеронавігаційне обслуговування для Міжнародного аеропорту "Бориспіль" встановлено в розмірі 211 євро, в той час як всі інші аеропорти України сплачують в два рази більше - 411 євро. Таким чином, одному аеропорту надані неринкові преференції і пільгові умови, які дискримінують інші аеропорти.

"Держава не може ставити регіональні аеропорти в настільки нерівні умови. Це суперечить прийнятим в світі нормам, зокрема принципам впливових міжнародних авіаційних організацій ІКАО та Євроконтролю щодо формування ставок плати за аеронавігаційне обслуговування", - сказано в заяві Міжнародного аеропорту "Харків" на підтримку ініціативи Мінінфраструктури про встановлення нових справедливих ставок збору.

Галузеве об'єднання Асоціація "Аеропорти України", а також низка аеропортів ще з вересня 2019 року домагаються уніфікації ставок збору та вимагають скасування наказу Мінінфраструктури № 415, оскільки він порушує ринкову конкуренцію і гальмує розвиток інших аеропортів України.

Українські Національні Новини

Економіка