ukenru
kara-murza-podzvoniv-otruynikam-iz-fsb-yak-tse-v-ranishe-zrobiv-navalniy-bellingcat

Кара-Мурза подзвонив "отруйникам із ФСБ", як це в раніше зробив Навальний - Bellingcat

 • 18335 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Політик Володимир Кара-Мурза, якого в 2015 та 2017 років роках імовірно намагалася отруїти та ж команда з ФСБ, що і опозиціонера Олексія Навального, подзвонив своїм ймовірним "отруйникам". Про це в Twitter написав болгарський журналіст, головний розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, передає УНН.

Цитата:

"За Володимиром Кара-Мурзою стежили отруйники ФСБ, включаючи Кудрявцева, перед обома майже смертельними отруєннями. І так, сьогодні Кара-Мурза подзвонив своїм потенційним вбивцям", - написав журналіст.

Деталі

За словами Грозєва, більш детальна інформація та сам дзвінок будуть опубліковані в подкасті від The ​​Insider, який скоро з'явиться.

Контекст

Журналісти Bellingcat, The Insider і Der Spiegel сьогодні опублікували нове розслідування.

З нього випливає, що ті ж співробітники ФСБ Росії, які причетні до отруєння Олексія Навального, зробили дві спроби отруєння російського політика і журналіста, колишнього радника Бориса Нємцова, Володимира Кара-Мурзи.

Що було до цього

Як повідомляв УНН, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він знаходився в комі. Омські лікарі провели низку аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після цього його ввели у штучну кому.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок", а вже 7 вересня опозиціонера вивели з коми.

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні.

Експерти в Німеччині, а потім і інших країнах також прийшли до висновку, що Навальний був отруєний речовиною з групи "Новачок". Країни ЄС закликали Москву провести розслідування того, чого сталося. Вони також ввели санкції проти російських чиновників, які, на їхню думку, могли бути причетні до замаху на Навального.

У грудні 2020 року було опубліковано спільне розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel, які встановили імена та звання співробітників ФСБ, які отруїли Навального "Новачком", одним з яких був названий Костянтин Кудрявцев.

Українські Національні Новини

Новини Світу