kapusta-salat-kornishony-uriad-rozshyryv-perelik-produktiv-z-obmezhenym-terminom-zberihannia

Капуста, салат, корнішони: уряд розширив перелік продуктів з обмеженим терміном зберігання

 • 23689 переглядiв

Уряд України доповнив список сільськогосподарської продукції з обмеженим строком та особливим режимом зберігання. Зміни включають живих тварин, м'ясну та рибну продукцію, фрукти, овочі та інші товари.

Уряд України доповнив список сільськогосподарської продукції з обмеженим строком та особливим режимом зберігання. Зміни включають м'ясну та рибну продукцію, фрукти, овочі, повідомили у Мінагрополітики, пише УНН.

Деталі

"Кабінет міністрів України вніс зміни до затвердженого переліку сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, та переліку продукції, яка має особливий режим зберігання", - зазначили у відомстві, додавши, що відповідна постанова ухвалена урядом.  

Як вказано, зміни до переліку фахівці Мінагрополітики розробили "у відповідь на численні звернення асоціацій виробників та переробників розширити перелік".

Список продукції доповнено товарами згідно з кодами УКТЗЕД. Загалом доповнюються переліки живих тварин, товарів м’ясної та рибної продукції, субпродукції, готової та консервованої риби; кондитерські вироби, плоди, горіхи соки плодові та овочеві.

"Зокрема, до переліку сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання додано бджолині матки, капусту головчасту, кольрабі, цвітну, капусту листову; корнішони, салат латук і цикорій (свіжі або охолоджені). До переліку продукції, яка має особливий режим зберігання додано олію ріпакову або гірчичну та їх фракції, філе окремих видів риб, м’ясо заморожене та інше", - розповіли у Мінагрополітики.

У Києві щодня моніторять понад 300 супермаркетів, магазинів на дотримання температурного режиму24.07.24, 11:56

Популярні

Новини по темі