ukenru
kandidata-v-deputati-kiyivradi-suditimut-za-organizatsiyu-sitki-pidkupu-vibortsiv

Кандидата в депутати Київради судитимуть за організацію "сітки" підкупу виборців

 • 12046 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. До Шевченківського районного суду Києва скеровано обвинувальний акт стосовно кандидата у депутати Київської міської ради Олександра Омельченка від партії "Єдність" та члена його штабу, підозрюваних в організації "сітки" підкупу виборців. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Цитата:

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування відносно кандидата у депутати Київської міської ради та члена його штабу, викритих в організації "сітки" підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 КК України). Наразі обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Події мали місце під час місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2020 року.

Повідомляється, що згідно з матеріалами слідства, вказані особи пропонували громадянам винагороду у сумі 1000 гривень за один відданий голос за визначеного кандидата. Згідно домовленостей, 500 грн виборець мав отримати до голосування і стільки ж після підтвердження про відданий голос.

Що було раніше

Кандидата у депутати та члена його штабу, який виступав посередником, було викрито під час передачі частини грошових коштів для подальшого підкупу виборців.

Нагадаємо, кандидату у депутати Київської міської ради повідомлено про підозру в організації підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 КК України).

Українські Національні Новини

Політика