ukenru
kadrova-reforma-khomchaka-genshtab-anonsuvav-skorochennya-v-zsu

"Кадрова реформа Хомчака": Генштаб анонсував скорочення в ЗСУ

 • 42306 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Понад 20 тисяч посад буде скорочено у Збройних Силах України до кінця цього року. Про це повідомляє інформагенція Міністерства оборони "АрміяInform", передає УНН.

"У відповідності до запланованих організаційних заходів буде зменшена штатна чисельність війська більше ніж на 20 тисяч посад", - йдеться у повідомленні, а також пояснили, що таким чином хочуть привести штатну кількість військових до вимог відповідного закону від 2015 року.

Також зазначається, що скорочувати бойові частини не будуть.

"Заплановані заходи насамперед стосуються не бойових військових частин, зокрема частин забезпечення, обслуговування та навчальних центрів (йдеться про скорочення вакантних посад)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ще в липні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак коментував скорочення чисельності збройних сил України. Відповідну інформацію він називав негативним інформаційним фоном та, навіть, маніпуляцією. Однак, тут же, вказував, що "штатна чисельність української армії більше 250 тис. осіб".

А це саме та кількість військових, яка передбачена законом, аргументував він. Фахівці ж апелюють. Кажуть, закон застарілий і з 2015 року не змінювався.

За словами військового експерта, полковника запасу Сергія Грабського, як би у Хомчака не називали плани з оптимізації ЗСУ - це все одно скорочення. 

“Ну але це ж все одно скорочення! Мало того, в чому полягає специфіка скорочення: скорочуються штатні посади, а на скільки у нас укомплектованість військ відповідає заявленій чисельності, — про це ж не говорять.

Тобто, знаєте про що мова, наприклад: скорочується 10 посад, на яких знаходиться 6 військовослужбовців. Таким чином вони пропонують скоротити „клітки“, які потім не можливо буде відновити. От у чому справа.

А ми знаємо, що рівень укомплектованості наших підрозділів далекий до ідеалу. Тому говорити про це не доцільно. Чи хіба ми вже звільнили Крим? Донбас? Вийшли на наші кордони?”, — наголосив Грабський.

Зауважмо, що некомплект у різних військових частинах по країні в середньому становить сьогодні близько 60%.

Українські Національні Новини

Політика