kadirov-zayaviv-scho-kolishni-boyoviki-vagnera-trenuyutsya-z-yogo-viyskovimi

Кадиров заявив що колишні бойовики вагнера тренуються з його військовими

 • 83081 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Велика група колишніх російських найманців ПВК “вагнера” почала навчання зі спецпідрозділом із південного російського регіону Чечні. Про це заявив лідер чечні рамзан кадиров у Telegram, передає Reuters, пише УНН.

Цитата

“Я радий, що сьогодні лави славетного підрозділу (ахмата) поповнили бійці, які мають чудовий бойовий досвід і зарекомендували себе як хоробрі та боєздатні воїни. Я впевнений, що в найближчих боях вони повністю виправдають свою репутацію”, — сказав він.

Деталі

Як зазначає видання, він опублікував відео, яке супроводжувалося бурхливою музикою, на якому зображено солдатів у бойовій підготовці, у тому числі в деяких з них на формі були знаки відмінності вагнера та масками на обличчях. кадиров зауважив, що навчання включали стрільбу, польову медицину та підготовку снайперів, кулеметників, саперів і артилеристів.

Зазначається, що не було зрозуміло, скільки вагнерівців брало участь у військових навчаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рф відновили набір у пвк “вагнера” як у новий підрозділ росгвардії — росЗМІ

Довідково

“вагнер” це приватне військове, російське недержавне та незаконне збройне формування, створене підприємцем євгеном пригожиним. У низці країн має статус терористичної організації.

З 2014 року ПВК “вагнер” діяла на території України, а згодом — на територіях Сирії та Африки. Але майбутне терористичного угруповання поставлено під питання, після смерті його ватажка, через два місяці після короткого заколоту проти російського оборонного відомства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина: росіяни обстріли Білозерську громаду, є травмований

     • 73435 переглядiв

    Армія дронів уразила рекордну кількість опорних пунктів росіян

     • 97874 переглядiв

    Нічна атака рф на Одесу: у лікарні залишається одна людина

     • 83404 переглядiв