ukenru
kabmin-zatverdiv-polozhennya-pro-ministerstvo-u-spravakh-veteraniv

Кабмін затвердив положення про Міністерство у справах ветеранів

 • 11911 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив положення про Міністерство у справах ветеранів, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби уряду.

Відповідно до цього положення, основними завданнями міністерства є забезпечення прав та інтересів ветеранів та членів їх сімей, формування і реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та членів сімей ветеранів, вшанування пам’яті ветеранів.

Також відомство повинне сприяти популяризації та забезпеченні формування позитивного образу ветерана, створювати та забезпечувати функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку для адміністрування потреб ветеранів.

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз наголосила, що мають бути врегульовані техніко-юридичні правки з Експертним управлінням Секретаріату уряду, і після офіційного оприлюднення розпочнеться безпосереднє створення міністерства.

Нагадаємо, 28 листопада 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення Міністерства у справах ветеранів.

Верховна Рада України призначила нардепа Ірину Фріз міністром у справах ветеранів

Українські Національні Новини

Політика