ukenru
kabmin-zatverdiv-plan-zakhodiv-richnoyi-natsprogrami-ukrayina-nato

Кабмін затвердив план заходів річної нацпрограми Україна-НАТО

 • 17894 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив план заходів з виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2021 рік та показників ефективності її виконання, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, відповідне рішення було ухвалена на засіданні уряду в середу.

Згідно з пояснювальної записки, план містить конкретні кроки, які необхідні для здійснення реформ за відповідними напрямками з метою забезпечення реалізації курсу на євроатлантичну інтеграцію України.

Окрім того, він гармонізований з основними стратегічними документами держави.

Довідково

Річна національна програма під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік є системним документом, який містить опис реформ за відповідними напрямами, визначає їх стратегічну мету, цілі, пріоритетні завдання, необхідні для забезпечення ефективної планомірної реалізації закріпленого Конституцією України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору.

Україна вживає заходів для інтенсивної взаємодії з НАТО та державами — членами Альянсу з метою реалізації рішень стосовно євроатлантичних прагнень України, які зафіксовані в Декларації Бухарестського саміту, прийнятій главами держав і урядів, що взяли участь у засіданні Північноатлантичної ради в Бухаресті 3 квітня 2008 року.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про Річну національну програму під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік".

У НАТО оприлюднили підсумковий документ - комюніке після проведеного саміту країн-членів Північного Альянсу, в якому йдеться про те, Україна отримає членство через ПДЧ.

Президент України Володимир Зеленський минулого тижня провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Пізніше журналісти помітили, що Білий дім і влада України спочатку опублікували суперечливі офіційні звіти про телефонну розмову між президентами. Зокрема, це стосувалося заяв американського лідера щодо підтримки прагнень України отримати ПДЧ в НАТО.

Тоді у Президента заявили, що “первинний післярозмовний стейтмен, природно, робився, виходячи із загальної атмосфери розмови президентів і усних формулювань, що прозвучали”.

У тому числі формулювань, які стосувалися подальшої можливої логістики вступу нашої країни до Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, курс на вступ до НАТО закріплений в Конституції України. А швидке отримання Плану дій щодо членства в НАТО — мета, зафіксована у Стратегії національної безпеки України.

12 червня 2020 року Україна отримала статус партнера з розширеними можливостями НАТО.

Українські Національні Новини

Політика