kabmin-pidtrimav-pidvischennya-minimalnikh-pensiy-dlya-osib-starshe-75-richnogo-viku

Кабмін підтримав підвищення мінімальних пенсій для осіб, старше 75-річного віку

 • 28991 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Кабінет міністрів підтримав проект постанови, який передбачає виплату щомісячної компенсації для пенсіонерів, старше 75 років, які отримують пенсію у розмірі менше 1712 грн. Про це повідомляє кореспондент УНН.

“Міністерство соціальної політики підготувало проект постанови “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому”. Проект розроблено з метою забезпечення у 2021 році послідовних заходів уряду щодо реалізації доручення Президента України по підтримці найбільш вразливих категорій осіб. Отже, проектом акта пропонується перше: встановити щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 грн пенсіонерам, старше 75-річного віку, в яких розмір пенсійної виплати не перевищує розмір середньої заробітної плати доходу в Україні, з якого сплачувалися страхові внески”, - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона зазначила, що вони визначають механізм надання такої компенсаційної виплати для таких осіб і фіксують, що найменша пенсійна виплата для цієї категорії не має бути меншою, ніж 2,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінсоцполітики назвали бажаний мінімальний розмір пенсії

“Такий крок уряду дозволить адресно підвищити мінімальні пенсійні гарантії - це для більш ніж 1 млн пенсіонерів, які зараз мають стаж не менше, 20 для жінки, 25 для чоловіка страхового стажу, з 1712 грн, так, як є сьогодні, до 2,5 тис. грн. Тобто, це фактично ми підвищуємо для цієї категорії пенсіонерів пенсійні виплати на 46%, що, я вважаю, є таким хорошим і безпрецендентним кроком. Друге, що пропонується цією постановою - ми продовжуємо у 2021 році виплату щомісячних компенсацій в розмірі до 500 грн пенсіонерам, старше 80-річного віку. Це та програма, яку ми запровадили з вами в цьому, 2020 році. Ми пропонуємо дещо розширити коло її одержувачів”, - додала міністр.

За її словами, таким чином до цього переліку потраплять пенсіонери, у яких пенсія не досягає середньої заробітної плати в Україні, за яку сплачено у 2020 році.

“Починаючи з 2022 року зазначені компенсаційні виплати для пенсіонерів 80+ і 75+ ми вважаємо, вони мають індексуватися, так, як це робиться, на показник індексації пенсій, що дозволить запобігти подальшому збільшенню різниці в розмірах пенсій… Ми пропонуємо з 2021 року визначати 1 березня датою індексації пенсій. Ми передбачаємо, що пенсії будуть проіндексовані для більш ніж 9 млн пенсіонерів, але орієнтовне підвищення. Так, як ми вже знаємо на практиці, отримають близько 8 млн пенсіонерів”, - сказала Марина Лазебна.

Уряд підтримав проект постанови без доопрацювання.

Нагадаємо, в Україні 31 серпня підвищили пенсії 1,6 мільйонам пенсіонерів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі