ukenru
ilon-mask-vidkriv-pershiy-shvidkisniy-tunel-pid-los-andzhelesom

Ілон Маск відкрив перший швидкісний тунель під Лос-Анджелесом

 • 11668 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Бізнесмен Ілон Маск провів прес-конференцію з приводу відкриття першого тунелю The Boring Company під Лос-Анджелесом і показав, як він буде функціонувати. Про це повідомляє УНН із посиланням на New Atlas.

Мета проекту - розвантажити автомобільні дороги в місті. За допомогою спеціальних ліфтів машини зможуть опускатися під землю, добиратися до потрібного місця і повертатися там на поверхню.

На презентації з нагоди відкриття, Маск показав, що автомобілі будуть ставати на спеціальний механізм-візок, який буде перевозити транспортні засоби на спеціальній платформі й зможе розганятись до 240 км/год. Маск додав, що візки будуть сумісні не тільки з Tesla.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск пообіцяв голові NASA не вживати марихуану публічно

Довжина тунелю – 2 кілометри. Його будували 18 місяців і витратили 10 мільйонів доларів.

У The Boring Company розповіли, що тунелі витримають будь-яке навантаження трафіку й погодні умови. Під час прес-конференції було акцентовано увагу на тому, що прокладка тунелю не принесла незручностей для людей, що живуть поруч.

Як повідомляв УНН, у листопаді, тунелепрохідницька машина Godot, що належить інфраструктурній і тунельній компанії The Boring Company, завершила проходку тунелю під містом Хоторн у Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія).

The Boring Company Loop system pic.twitter.com/xVpDHzZKXB

— The Boring Company (@boringcompany) 19 грудня 2018 р.

Українські Національні Новини

Технології