ukenru
ifa-testuvannya-dozvolit-viyaviti-progalini-epidemiologichnogo-naglyadu-v-ukrayini-kuzin

ІФА-тестування дозволить виявити прогалини епідеміологічного нагляду в Україні - Кузін

 • 12643 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. За допомогою ІФА-тестування, окрім виявлення хворих на COVID-19 пацієнтів, також можливо визначити кількість осіб, які вже перехворіли. Для чого це потрібно, в ефірі “Громадського радіо” розповів виконувач обов'язків гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін, передає УНН.

У такий спосіб, за його словами, можна оцінити, яка кількість хворих на коронавірусну хворобу осіб не потрапили під моніторинг епідеміологічного нагляду.

"Так, ми бачимо кількість осіб, яка вже перехворіла. І ми дійсно можемо оцінити, чи потрапила ця кількість осіб у систему епідеміологічного аналізу чи ні. І встановити причину, чому вони не потрапили до системи епідеміологічного аналізу, чому система охорони здоров’я або епіднагляду не змогла "виловити" таких осіб із загальної маси. А це питання вже до подальших дій, бо це дозволить нам сфокусувати тестування на тих особах, які не потрапили до загальної системи", - сказав він.

Крім того, застосування масового ІФА-тестування дозволить розширити масштаби загальнонаціонального скринінгу на COVID-19.

"...бо ПЛР-дослідження має свої обмеження – по часу, по вартості, по можливостям: країна не може розширювати ПЛР-дослідження до безмежності. Тому коли ми будемо використовувати ІФА – це дозволить підвищити рівні охоплення тестуванням, при цьому зберегти певну діагностичну цінність і якість такого тестування в цілому", - пояснив Кузін.

Українські Національні Новини

Політика