ukenru
ievropeiski-kompanii-zmozhut-vyrobliaty-neobkhidnu-kilkist-boieprypasiv-prezydent-chekhii

"Європейські компанії зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів" - президент Чехії

 • 37854 переглядiв

Європейські компанії незабаром зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів для поповнення запасів європейських країн і забезпечення снарядами України, заявив президент Чехії Петр Павел.

Європа у найближчому майбутньому зможе виробляти необхідну кількість снарядів, щоб забезпечити їми Україну, заявив чеський президент Петр Павел, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

У найближчому майбутньому європейські компанії зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів, щоб поповнити запаси європейських країн, а також, щоб забезпечити Україну боєприпасами, якщо вона ще їх потребуватиме у найближчому майбутньому

-  заявив президент Чехії.

За його словами, Чехія намагається доставити Україні боєприпаси "так швидко, як це можливо". Хоч і виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. 

"Україна потребує снарядів зараз. Ми не можемо чекати на європейські компанії, тому ми намагаємося знайти боєприпаси всюди, де можемо. Доставити її в Україну так швидко, наскільки це можливо. Але паралельно збільшуємо власні потужності", – заявив Петр Павел. 

Доповнення 

Як пише The Wall Street Journal, Чехія використовує контакти часів холодної війни для закупівлі боєприпасів для України. Через заблоковану допомогу США, сповільнене виробництво боєприпасів на Заході та скорочення запасів України, Прага закуповує їх у країн, які виступають як союзники москви.

Нагадаємо 

Західні союзники, включаючи Німеччину, Латвію, Литву, Нідерланди, Данію, Канаду і Францію, висловили підтримку ініціативі Чеської Республіки закупити сотні тисяч артилерійських снарядів для України у країн, що не входять до Європейського Союзу.

Тетяна Краєвська

Політика