hotuvav-seriiu-pidpaliv-na-obiektakh-ukrzaliznytsi-u-kyievi-zatrymanyi-dyversant-rf

Готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці у Києві: затриманий диверсант рф

 • 24382 переглядiв

У Києві затримано диверсанта, який за завданням російської розвідки підпалив релейну шафу Укрзалізниці. Зловмисник планував ще кілька підпалів на ключових об'єктах, щоб зашкодити логістиці Сил оборони України.

Правоохоронці затримали диверсанта, який за завданням розвідки рф готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Києві та підпалив релейну шафу. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Як вказали в СБУ, основними цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці.

Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого жителя, який шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах, і таким чином потрапив "до уваги" агресора.

Щоб виконати вороже завдання,  чоловік спочатку погодив "ціль на підпал" із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її.

Потім відзняв загоряння шафи на камеру телефону, щоб "прозвітувати" спецслужбі країни-рф.

Диверсанта затримали "по гарячих слідах" у результаті спецоперації у Києві.

За наявними даними, зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці. У такий спосіб ворог сподівався зашкодити логістиці Сил оборони

- вказали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці: затримано диверсантів фсб12.07.24, 11:10

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив економічні санкції проти рф

     • 66184 переглядiв