ukenru
holovu-tak-zvanoi-dnr-pushylina-v-ukraini-zasudyly-do-15-rokiv-tiurmy

Голову так званої "днр" пушиліна в Україні засудили до 15 років тюрми

 • 31792 переглядiв

денис пушилін, голова так званої "днр", був засуджений українським судом до 15 років позбавлення волі за посягання на цілісність України.

Суд України засудив ватажка так званої "днр" дениса пушиліна до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора. 

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок щодо ватажка незаконно створеної на території Донеччини "республіки".  Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).  Засудженому призначено максимальне покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

- йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Деталі

Прокурори у суді довели, що у вересні 2022 року очільник псевдореспубліки скликав та провів позачергове засідання фейкової ради "днр". На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон "про референдум днр з питання входження до складу рф". 

пушилін неодноразово наголошував  у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до рф. Тим самим закликав до захоплення рф території України. 

На підставі підписаного "головою" акту на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних військових рф проведено незаконне "народне волевиявлення".

30 вересня 2022 року ватажок "днр" підписав із президентом рф "договір" про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта.

Нагадаємо 

У  листопаді 2023 року до 15 років позбавлення волі було засуджено окупаційного "губернатора" Херсонщини володимира сальдо. Його визнано винним у держзраді, колабораціонізмі та запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП