holova-osbb-z-brovariv-pytannia-pereimenuvannia-mista-ne-na-chasi-bilshist-zhyteliv-ne-pidtrymuie-tsiu-ideiu

Голова ОСББ з Броварів: питання перейменування міста не на часі, більшість жителів не підтримує цю ідею

 • 106059 переглядiв

Голова ОСББ з Броварів каже, що питання перейменування міста не на часі, більшість жителів не підтримує цю ідею.

Переважна більшість жителів Броварів не підтримує ідею перейменування Броварів на Броварі. Люди вже звикли до нинішньої назви і не бачать жодного сенсу в її зміні. Про це розповіла голова ОСББ, депутат Броварської міської ради Галина Негода в коментарі УНН.

Деталі

Депутат і голова ОСББ додала, що порушувати питання перейменування Броварів нині недоречно хоча б з тієї причини, що це потягне за собою додаткові фінансові витрати для різноманітних установ, організацій, підприємств, об’єднань тощо.

"Багатьом це обійдеться у копієчку, адже треба буде міняти всі документи.

Переважна більшість жителів міста не підтримує таку ідею (перейменування міста на Броварі – ред.), більшість за Бровари. Це я вам кажу як депутат міської ради двох скликань і голова об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Люди, які народилися і живуть в Броварах, уже звикли до нинішньої назви", - зазначила Галина Негода.

Голова ОСББ додала, що люди будуть боротися за звичну назву свого міста, і висловила сподівання, що народні депутати, від яких залежить остаточне рішення, підтримають їх у цьому.

Наш колектив не підтримує цю ініціативу – компанія з Броварів про можливу зміну назви міста на Броварі10.07.24, 09:07

Додатково

В Асоціації міст України заявили, що рішення щодо зміни назв населених пунктів обов’язково повинні прийматися з урахуванням думки громади. Профільний комітет Верховної Ради повинен звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування, щоб отримати позицію громади. А згодом - врахувати цю позицію при підготовці рішення щодо можливого перейменування.

Депутат Броварської міської ради Олександр Каштанюк вважає, що жодних підстав для перейменування міста Бровари на Броварі немає. Аргументи, які наводять народні депутати - автори відповідної постанови, висмоктані з пальця.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють, звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка, до того ж, ще й не надто гарно звучить.

Сумнівні політичні бали: як одна партія намагається позбавити голосу жителів Броварів05.07.24, 13:59

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    В Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28208 переглядiв