herb-na-batkivshchyni-materi-pryvaryly-bez-uzghodzhennia-z-instytutom-patona-chym-tse-zahrozhuie

Герб на "Батьківщині-Матері" приварили без узгодження з Інститутом Патона: чим це загрожує

 • 17189 переглядiв

Директор Інституту електрозварювання ім. Патона повідомив, що встановлення герба на монументі не було узгоджено з фахівцями. Зварні шви вже мають ознаки корозії.

Встановлення українського герба на щиті монумента "Батьківщина-Мати" в Києві не узгодили з фахівцями Інституту електрозварювання ім. Патона. Про це в інтерв’ю LIGA.net сказав директор Інституту Ігор Крівцун, пише УНН.

Деталі

"Тризуб приварили, але до нас ніхто не звертався. А проблема в тому, що там, де вони варили, - там вітер, там немає захисту, і всі ці шви під загрозою - вони вже жовті, хоча це й нержавіюча сталь", - розповів директор.

Зварювальні роботи, як повідомляється, слід було виконувати за технологією, розробленою фахівцями Інституту, "тепер є загроза, що зварні шви можуть бути пошкоджені корозією".

За словами Крівцуна, погодження від Інституту намагались отримати вже після зварювальних робіт. Але Інститут електрозварювання свого висновку не дав. "Я кажу - ні, хлопці, ви працювали, ви й відповідайте. А нещодавно ми обстежили монумент дронами й побачили, що там уже є корозія", - зазначив директор. 

Нагадаємо

Демонтувати радянський герб з монумента "Батьківщина-мати" почали ще наприкінці минулого липня. А 6 серпня торік на місці радянського герба з’явився тризуб.   

Популярні

Новини по темі