hazova-sprava-sud-zaochno-zasudyv-onyshchenka-do-15-rokiv-tiurmy

"Газова справа": суд заочно засудив Онищенка до 15 років тюрми

 • 43983 переглядiв

Колишнього народного депутата Олександра Онищенка засуджено до 15 років позбавлення волі за привласнення понад 740 мільйонів гривень, отриманих від видобутку та продажу газу в компанії "Укргазвидобування".

Вищий антикорупційний суд заочно засудив до 15 років тюрми екснардепа Олександра Онищенка у справі щодо заволодіння державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію САП.

"15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією – колегія суддів ВАКС оголосила вирок народному депутату України VII скликання та його фінансовому директору, обвинувачених у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування"", - ідеться в повідомленні САП.

Доповнення

Як повідомлялося раніше, за версією слідства, народний депутат VII і VIII скликань Олександр Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Онищенко давно переховується за кордоном.

"Газова справа" Онищенка: перед судом постане ексдиректор "Київгазенерго"02.11.22, 11:21 • [views_242880]

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові відновили рух метро

     • 39503 переглядiв

    У Харкові призупинили рух метро

     • 38922 переглядiв

    В окупованому Севастополі чули вибух

     • 112392 переглядiв