ukenru
harvard-vydalyt-paliturku-zroblenu-z-liudskoi-shkiry-iz-knyhy-1800-kh-rokiv

Гарвард видалить палітурку, зроблену з людської шкіри, із книги 1800-х років

 • 45065 переглядiв

Гарвард видалить палітурку зі шкіри людини з книги 19-го століття через етичні проблеми, пов'язані з її походженням від померлого пацієнта, який не дав на це згоди.

Гарвардський університет заявив, що зніме палітурку, зроблену з людської шкіри з книги 19 століття, що зберігається в його бібліотеці, через "етичний характер" незвичайної палітурки. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Книга під назвою Destinées de l'Ame (або Долі душі) зберігається в університетській бібліотеці Гоутона з 1930-х років, але привернула міжнародну увагу в 2014 році, коли тести підтвердили, що вона була переплетена в людській шкірі.

Університет заявив, що після "ретельного вивчення, залучення зацікавлених сторін і розгляду" він зніме шкірні перев’язки та працюватиме з владою, щоб "визначити остаточне шанобливе розміщення цих людських останків".

Доповнення

Книгу написав Арсен Уссе, французький романіст, у середині 1880-х років як роздум про природу наявності душі та життя після смерті. Перший власник тому, французький лікар Людовік Булан, переплев книгу людською шкірою. У Гарварді заявили, що Буланд без згоди взяв шкіру у померлої пацієнтки в лікарні, де він працював.

03.01.24, 03:33 • [views_0]

Лілія Подоляк

Суспільство