ukenru
gubernator-kitayskogo-sintszyanu-skasuvav-vizit-do-velikoyi-britaniyi

Губернатор китайського Сіньцзяна скасував візит до Великої Британії

 • 635666 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Губернатор Сіньцзяна, який перебуває під санкціями США через поводження з мусульманською уйгурською меншиною, скасував поїздку до Великої Британії, повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Цього тижня мав прибути Еркін Туніяз, який мав зустрітись із представниками міністерства закордонних справ, що викликало гнів британських законодавців.

Однак представник міністерства закодонних справ заявив у вівторок, що "наскільки ми розуміємо, губернатор Сіньцзяна скасував свій візит до Великої Британії".

Минулого тижня депутати внесли термінове питання, щоб з'ясувати в уряду, чому йому дозволили подорожувати та чому він зустрічається з офіційними особами.

Міністр закордонних справ заявив депутатам, що уряд не запрошував Туніяза до Великої Британії і що зустріч була б "можливістю надіслати дуже сильний сигнал тому, хто бере участь в управлінні Сіньцзяном".

"Ні за яких обставин він не удостоїться зустрічі на рівні міністрів", - додав він.

Доповнення

Туніяз захищає китайську політику "дерадикалізації" на північному заході країни, включаючи використання місць утримання під вартою, примусову працю та стерилізацію. Він був підданий санкціям США у 2021 році, при цьому міністерство фінансів заявило, що за час його перебування на посаді понад 1 мільйон уйгурів та представників інших переважно мусульманських етнічних меншин було затримано в Сіньцзяні.

Минулого року парламент Великої Британії ухвалив необов'язкову декларацію про те, що в Сіньцзяні відбуваються злочини проти людяності та геноцид.

У нещодавньому звіті Організації Об'єднаних Націй були виявлені факти про тортури і примусову працю.

Українські Національні Новини

Новини Світу