ukenru
gpu-otrimala-rechovi-dokazi-prisutnosti-rf-na-donbasi

ГПУ отримала речові докази присутності РФ на Донбасі

 • 9334 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Генеральна прокуратура України здобула чергові докази фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань на Донеччині. Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає УНН.

“З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння, їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію ЗС РФ та підконтрольних їм НЗФ”, — йдеться у висновку генпрокуратури.

Під час виконання одного із завдань на околицях населеного пункту Гранітне (Донецька область) військовослужбовцями ООС виявлено мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НВП-П “Охота”.

Згідно із тактико-технічними характеристиками, НВП-П “Охота” – являє собою комплект протипіхотних мін (5 шт), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. НВП має блок управління з елементами живлення, що дозволяє противнику використовувати міни не тільки дистанційно, а й в автономному режимі.

Окрім цього, під час виконання завдань військовослужбовцями ООС на околицях населеного пункту Павлопіль (Донецька область) виявлені мінно-вибухові пристрої ПМН-2.

Відповідно до тактико-технічних характеристик, мінно-вибуховий пристрій ПМН-2 призначений для ураження живої сили, що в свою чергу створює небезпеку для життя і здоров’я цивільного населення Донецької області.

Разом з цим, за попередньою інформацією, зазначені зразки мінно-вибухових пристроїв на озброєнні ЗСУ не перебувають і не використовуються.

У результаті проведених слідчих (розшукових) дій 22 серпня 2018 року вказані зразки озброєння вилучені у ході огляду місця події та на теперішній час проводяться невідкладні слідчі дії.

Раніше УНН повідомляв, що окупанти переміщують на передову додаткові запаси зброї і боєприпасів.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП