ukenru
golova-moz-nimechchini-mozhe-pozbutisya-posadi-cherez-skandal-iz-zakupkoyu-neyakisnikh-masok

Голова МОЗ Німеччини може позбутися посади через скандал із закупкою неякісних масок

 • 16741 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. На початку 2020 року МОЗ Німеччини закупило неякісні маски орієнтовно на 1 мільярд євро. Співробітники МОЗ планували роздати їх одержувачам соціальної допомоги, інвалідам та бездомним. Ці події викликали хвилю критики в Німеччині на адресу міністра охорони здоров'я Єнса Шпана. Про це пише Der Spiegel, передає УНН.

Деталі

Згодом, маски було вирішено зберігати в спеціальному резерві МОЗ, звідки їх мали б видати лише в разі загальнонаціонального лиха. А в іншому випадку — утилізувати після закінчення терміну придатності.

Однак на міністра МОЗ обрушився шквал критики з боку різних політичних сил — за ідею поширити маски недостатньої якості серед найменш захищених верств населення.

Від Шпана, який представляє Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС), вимагають пояснень.

Лідер німецьких соціал-демократів Норберт Вальтер-Борьянс заявив: "Лідер ХДС Армін Лашет має порушити питання, чи прийнятний такий скандальний підхід Єнса Шпана для партії, яка називає себе християнською… Це негідно і негуманно, якщо голова МОЗ ділить людей на два сорти — тих, хто отримує маски високої якості, і тих, кому згодяться й абсолютно низькоякісні".

Заскія Ескен в інтерв'ю Tagesspiegel запропонувала міністру подати у відставку.

"Це негуманне ставлення, і з таким підходом нема чого робити в політиці", — заявила вона.

Лідер німецьких Лівих Жанін Вісслер назвала ініціативу МОЗ "нелюдською і жахливою", а поведінку Шпана — неприйнятною.

На її думку, постає закономірне питання: "Як це характеризує Єнса Шпана як людину, якщо він дозволяє роздавати маски нижчої якості бездомним і людям з обмеженими можливостями".

Віланд Шинненбург, експерт з питань охорони здоров’я парламентської групи соціал-демократів у Бундестазі, назвав скандал "серйозним інцидентом". За його словами, важко зрозуміти, "як відповідальні політики можуть висувати такі ідеї".

Українські Національні Новини

Здоров'я