ukenru
golosuvannya-za-noviy-sklad-tsvk-mozhe-ne-vidbutisya-v-tsey-chetver-dzherelo

Голосування за новий склад ЦВК може не відбутися в цей четвер – джерело

 • 13547 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. На сьогодні парламентські фракції досі не узгодили кінцевий список кандидатів, які стануть новими членами ЦВК. Про це кореспонденту УНН повідомило інформоване джерело у Верховній Раді України.

"Зараз склалась важка ситуація – ми маємо 14 кандидатів на 13 місць у складі Центральної виборчої комісії. Кожна фракція намагається відстояти своїх кандидатів, і тому є питання кого "викидати" з цього списку. Є серйозне непорозуміння між БПП і НФ у цьому питанні. Крім того, "Народний фронт" бажає "прив’язати" до цього питання обрання суддів КСУ", - розповів співрозмовник УНН.

Він додав, що наразі розглядається варіант, при якому спробують не виносити голосування за членів, ЦВК у сесійну залу.

"Спочатку запускають голосування за суддів КСУ перед призначенням нового складу ЦВК, яке "провалиться" через брак голосів. Відповідно спікер може відкласти призначення ЦВК – у нього з’явиться для цього підстава. У парламенту буде ще якийсь час на те, щоб узгодити всі питання", - резюмував співрозмовник УНН.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада розгляне питання оновлення складу ЦВК вже в цей четвер. Про це заявила в ефірі одного з телеканалів представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Українські Національні Новини

Політика