ukenru
glava-mzs-velikobritaniyi-zbirayetsya-vidvidati-ukrayinu-ta-poperedila-rosiyu-pro-naslidki-agresiyi

Глава МЗС Великобританії збирається відвідати Україну та попередила Росію про наслідки агресії

 • 17737 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Масивні, скоординовані санкції, що загрожують Росії у разі початку військових дій проти України, вдарять по російській еліті та її здатності здійснювати фінансові операції. Про це заявила міністр закордонних справ Велика Британії Ліз Трасс, виступаючи в парламенті, попередивши, що Захід не може дозволити собі заохочувати Москву на вирішальних переговорах наступного тижня, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата

Трасс підкреслила, що було б неправильно позбавляти Україну права на вступ до НАТО: "Велика Британія як і раніше підтримує прагнення України до членства в НАТО відповідно до декларації саміту в Бухаресті 2008 року".

"Немає жодних виправдань войовничій позиції Росії по відношенню до України. Вона неспровокована і є частиною більш широкої моделі поведінки Кремля, який покладається на дезінформацію і недовіру, щоб спробувати взяти верх", — додала вона.

Деталі

Як зазначає видання, зауваження міністра побічно підтверджують, що в разі, якщо Росія піде на вторгнення в Україну, вона може бути від лючена від Swift.

США і союзники по НАТО неодноразово заявляли, що у них є масивний пакет санкцій і ним готові скористатися, якщо Росія піде на вторгнення.

Трасс заявила, що Велика Британія працює з партнерами над цими санкціями, включаючи заходи, націлені на фінансовий сектор і фізичних осіб з РФ.

Вона також повідомила, що наступного місяця поїде в Україну.

Міністр, крім іншого, закликала Німеччину припинити свою стратегічну залежність від російського газу, символом якої є газопровід "Північний потік-2", заявивши, що це частина більш широкої проблеми залежності Заходу від ресурсів автократів.

Додамо

Раніше на цьому тижні бесіду з британським дипломатом провів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Глави дипломатій скоординували позиції України і Великої Британії на тлі агресивних дій Російської Федерації і дипломатичних переговорів, які пройдуть в різних форматах в найближчі тижні по лінії НАТО, ОБСЄ і ЄС.

Переговори пройшли напередодні позачергової зустрічі глав МЗС НАТО для обговорення нарощування військової потужності Росії в Україні та навколо неї.

Українські Національні Новини

Політика