ukenru
gazprom-zirvav-tekhnichni-gazovi-konsultatsiyi-z-ukrayinoyu-i-yes

"Газпром" зірвав технічні газові консультації з Україною і ЄС

 • 11677 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Саме російський "Газпром" зірвав технічні тристоронні консультації щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом, що були заплановані на 15 січня. Тим часом Україна провела змістовні розмови з Єврокомісію щодо всіх істотних питань реформи ринку газу. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль у своєму Facebook, передає УНН.

"Газпром" зірвав технічні тристоронні консультації по газу, намагаючись своєю безконтрольністю залякати Європу і нав‘язати свої поняття замість цивілізованих правил", - написала Зеркаль.

З її слів, логіка "Газпрому" полягає в тому, щоб не звертати увагу ні на кого, будувати "Північний потік-2", не чекаючи остаточних дозволів та ігнорувати своїх партнерів.

Заступник міністра підкреслила, що у цій ситуації залишається не давати "Газпрому" жодних винятків і поширювати на всі його проекти, особливо "Північний потік-2", усі норми ЄС.

"Дуже доречно, що питання відповідних змін до газової директиви ЄС обговорюються в Раді ЄС саме сьогодні", - підкреслила вона.

"Тим часом ми провели змістовні розмови з Європейською комісію щодо всіх істотних питань реформи ринку газу, виконання Угоди про асоціацію, у тому числі оновленого Додатку XXVII, подальшої долі тристоронніх консультацій тощо. Працюємо далі і готуємось не лише до тристоронніх консультацій на політичному рівні, але і до всіх можливих сценаріїв розвитку подій", - додала Зеркаль.

Нагадаємо, проведення тристоронньої технічної надради мало відбутись 15 січня, але напередодні з’явилась інформація про те, що нараду було скасовано.

Як повідомили УНН у Єврокомісії, технічних нарад між представниками Росії, України і ЄС щодо газу не відбудеться аж до зустрічі на рівні міністрів. Зустріч залишається запланованою на 21 січня.

Українські Національні Новини

Політика