g7-vidilit-39-milyardiv-dolariv-na-pidtrimku-ukrayini-u-2023-rotsi

G7 виділить 39 мільярдів доларів на підтримку України у 2023 році

 • 1076237 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Група країн G7 виділить 39 мільярдів доларів на фінансово-економічну підтримку України у 2023 році, заявив у четвер міністр фінансів Японії Сунічі Судзукі. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Виступаючи на пресконференції після зустрічі міністрів фінансів G7 в Індії, Судзукі сказав, що блок також попросив Міжнародний валютний фонд (МВФ) "прискорити свою роботу щодо складання програми підтримки до березня".

"Нашу непохитну підтримку України було підтверджено", - додав Судзукі.

"На 2023 рік, виходячи з потреб уряду України, ми збільшили наші зобов'язання щодо бюджетної та економічної підтримки до 39 мільярдів доларів США", - йдеться у заяві.

Міністр фінансів Японії також заявив журналістам, що G7 необхідно оцінити ефективність чинних санкцій щодо росії, перш ніж приймати рішення про подальші дії.

А міністр економіки Італії Джанкарло Джорджетті заявив, що санкції "мають застосовуватися не лише країнами G7, а й країнами G20".

"Інакше росія обходить санкційну систему, і наслідки ризикують не виправдати наших очікувань", - додав міністр.

Міністр фінансів США Джанет Єллен також активізувала заклики до збільшення фінансової підтримки України. Сполучені Штати готують додаткову економічну допомогу у розмірі 10 мільярдів доларів США.

Єллен сказала, що для МВФ вкрай важливо "швидко перейти" до кредитної програми, що повністю фінансується, для України.

Доповнення

У понеділок міністр фінансів України Сергій Марченко провів у Києві зустріч з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою, яку він назвав дуже продуктивною.

Марченко сказав CNN, що "тепер ми бачимо, що наші відносини є досить стабільними, і ми рухаємося у напрямку повноцінної програми з МВФ".

У G7 входять США, Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Борис Джонсон заявив, що претендує на посаду Генсека НАТО

     • 1496850 переглядiв

    Китай у п'ятницю представить мирну пропозицію щодо України

     • 1155958 переглядiв