g7-nablyzhaietsia-do-rishennia-shchodo-konfiskatsii-zamorozhenykh-aktyviv-rf-dlia-ukrainy-ft

G7 наближається до рішення щодо конфіскації заморожених активів рф для України - FT

 • 38131 переглядiв

G7 обговорює використання заморожених російських активів для підтримки України, оскільки традиційні канали допомоги стикаються з проблемами в США та Європі.

Західні країни активно вивчають способи конфіскації активів російського центрального банку для фінансування України, оскільки політичні суперечки у США та Європі загрожують потоку фінансової підтримки. Про це УНН повідомляє з посиланням на Financial Times.

Деталі

В останні тижні чиновники G7 активізували переговори про витрачання частини з приблизно 300 мільярдів доларів в знерухомлених російських суверенних активах. Це радикальний крок, який відкриє новий розділ у фінансовій війні Заходу проти москви

йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що цей поштовх викликаний тим, що два найважливіші пакети фінансової допомоги для України на суму понад 100 мільярдів доларів провалилися цього тижня, оскільки республіканці у Конгресі США та Віктор Орбан із Угорщини виступили проти фінансування Києва.

Конфіскація російських активів може стати альтернативним джерелом фінансування для Києва, особливо з огляду на очікувані величезні витрати на повоєнне відновлення.

Зауважується, що досі уряди країн G7 здебільшого заперечували проти такого кроку, побоюючись втратити довіру деяких іноземних інвесторів в активи у доларах та євро.

Радник Президента розповів, які з заморожених російських активів Україна може отримати найшвидше21.11.23, 13:49

Як зазначає Financial Times, хоча Вашингтон ніколи публічно не підтримував конфіскацію, останніми тижнями США зайняли більш наполегливу позицію, стверджуючи в комітетах G7, що існує шлях до конфіскації активів, що "відповідає міжнародному праву".

Популярні

Новини по темі

Помер ексдиректор Львівської національної опери Едер

 • 35029 переглядiв