ft-nazvala-liudynoiu-roku-larsa-yorhensena-holovu-kompanii-novo-nordisk-yaka-rozrobyla-preparaty-dlia-znyzhennia-vahy

FT назвала людиною року Ларса Йоргенсена – голову компанії Novo Nordisk, яка розробила препарати для зниження ваги

 • 26405 переглядiв

Ларса Йоргенсена, керівника компанії Novo Nordisk, названо Людиною року за версією Financial Times за його лідерство у розробці препаратів для лікування діабету зі значним ефектом зниження ваги, що дозволило компанії стати найдорожчою в Європі у 2023 році.

Британська газета Financial Times визнала людиною року Ларса Йоргенсена – голову данської компанії, яка створила препарат для лікування діабету зі значним ефектом зниження ваги, пише УНН.

Йоргенсен — піонер приватних інновацій, які можуть вплинути не лише на охорону здоров'я, а й на суспільство, державне фінансування та на наші відносини з їжею,

- пише FT.

Деталі

Видання наголошує на ролі Йоргенсена у здійсненні моделі "повільних, наполегливих, але інновацій що перетворює", звертаючи увагу на його стриманість, попри статус керівника компанії.

Довідково

Novo Nordisk - розробник препаратів Ozempic та Wegovy. Ozempic – препарат, який застосовується при діабеті 2-го типу. Один із його супутніх ефектів — зниження ваги. При цьому багато людей без діабету використовують його не за "діабетичним" призначенням, а саме для того, щоб скинути зайву вагу.

У 2023 році Novo Nordisk завдяки продажам Ozempic та Wegovy стала найдорожчою компанією в Європі. За розрахунками аналітиків банку Barclays, продажі Wegovy цього року досягнуть 4,2 мільярда доларів, а в 2024 році досягнуть 7,3 мільярда. Продажі Ozempic, за прогнозами, зростуть до 16,5 мільярда доларів наступного року.

Нагадаємо

Журнал Time удостоїв Тейлор Свіфт звання "Людини року 2023", і цей титул змусив її відчути гордість, щастя і творчу наповненість

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі