frantsuzki-alpi-pretenduyut-na-provedennya-zimovoyi-olimpiadi-2030

Французькі Альпи претендують на проведення зимової Олімпіади-2030

 • 51084 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Франція, на тлі проведення у Парижі літніх Олімпійських ігор 2024 року, у вівторок офіційно подала заявку на проведення зимової Олімпіади-2030, на території від Ніцци до Верхньої Савойї, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Голова Олімпійського комітету Франції Давид Лаппартьєн та президент Альпійського регіону Рено Мюзельє при подачі заявки пообіцяли, що пропозиція буде на 95% покладатися на існуючу інфраструктуру.

У Ніцці будуть розташовані олімпійське селище, медіа-центр та змагання з фігурного катання у закритих приміщеннях, а це означає, що у прибережному місті доведеться збудувати льодовий каток.

Гірськолижний курорт Мерібель-Куршевель прийматиме змагання з гірськолижного спорту, курорт Isola 2000, всього за 90 хвилин їзди від Ніцци, прийматиме змагання зі сноуборду, а Гран-Борнан призначений для північних дисциплін.

Швейцарія та Швеція вже оголосили себе кандидатами, а Франція прагне уникнути перевищення запропонованого бюджету в 1,5 мільярда євро (1,6 мільярда доларів).

"Ми скоротимо цей бюджет, - заявив Лаппартьєн, який також є главою Міжнародної спілки велосипедистів. - Світ змінюється, і нам також треба змінюватися, білим слонам немає місця".

"Ми маємо великі шанси на перемогу завдяки нашим лижним базам. Ми користуємося політичною підтримкою на регіональному рівні та з боку президента Франції", - сказав Мюзельє.

Доповнення

Франція тричі приймала зимові ігри: у Шамоні у 1924 році, у Греноблі у 1968 році та в Альбервілі у 1992 році.

Рішення про проведення зимових ігор 2030 та 2034 років буде ухвалено, швидше за все, у липні 2024 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Сумщині рятувальники потрапили під обстріл росіян

     • 64561 переглядiв

    Ліга чемпіонів: "Шахтар" сенсаційно обіграв "Барселону"

     • 81312 переглядiв