ukenru
frantsiya-pereynyala-kerivnitstvo-v-yes-chogo-ochikuvati

Франція перейняла керівництво в ЄС: чого очікувати

 • 20099 переглядiв

КИЇВ. 7 янаря. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен в п'ятницю дали спільну пресконференцію, так як Париж формально переймає на себе керівництво в блоці на наступні шість місяців, очоливши Раду ЄС, пише УНН.

Цитата

"Наступні півроку будуть присвячені будівництву Європи майбутнього", - заявила фон дер Ляйен.

Деталі

За її словами, серед пріоритетів на найближче майбутнє питання клімату, цифрових технологій, сучасні правила економіки, управління міграцією, зовнішня політика і оборона.

Як зазначає AP, лейтмотивом президентства Франції в наступні шість місяців буде потреба в більшій автономії 27 країн блоку.

Журналісти вказують на те, що Макрон відстоює цю ідею з тих пір, як він прийшов до влади п'ять років тому, і буде використовувати головування в Раді ЄС, щоб спробувати втілити її в життя.

Серед основних тем, які Франція хоче просувати, - введення мінімальної заробітної плати в ЄС, податок на викиди вуглецю на імпортовані продукти і реформа фіскальних правил ЄС. Франція також хоче прискорити дискусії між державами-членами, щоб прийти до консенсусу щодо перебудови системи надання притулку.

Додамо

На думку віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної, Україна зможе розраховувати на "більш амбітні" формулювання щодо європейської інтеграції при головуванні в Раді ЄС Франції в 2022 році.

Зокрема, Стефанишина покладає великі надії на концепцію майбутнього Європи, яку представить Еммануель Макрон і Франція наприкінці свого головування в ЄС у 2022 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу