frantsiia-obmezhyla-dostup-rosiiskym-zhurnalistam-na-olimpiadu-2024

Франція обмежила доступ російським журналістам на Олімпіаду-2024

 • 54581 переглядiв

Влада Франції відмовила деяким російським журналістам у висвітленні Олімпійських ігор 2024 з міркувань безпеки. Загалом відмову отримали 4340 осіб, серед яких менше сотні потенційних шпигунів.

Влада Франції відмовила деяким російським журналістам у праві висвітлювати Олімпійські ігри "з обережності", а також побоюючись потенційних "шпигунів". Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен в інтерв'ю газеті Le Journal du Dimanche, передає УНН.

Деталі

"Ми відмовили великій кількості "журналістів", які стверджували, що хочуть висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо з принципу обережності", — сказав він.

Загалом, за словами Дарманена, за 960 тисяч перевірених спецслужбами досьє у допуску до роботи на Олімпіаду та у можливості відвідування пов'язаних із Іграми подій відмову отримали 4 340 людей. Йдеться як про волонтерів та працівників стадіонів, так і про членів спортивних делегацій. У відповідь на запитання про те, чи вдалося виявити серед них "шпигунів", глава МВС заявив, що їх виявилося менш як сотня.

"Росія, Білорусь, а також інші країни, список яких я не розкриватиму", — сказав він.

Дарманен засумнівався, що потенційні "шпигуни" могли організувати якийсь теракт під час Ігор, але висловив побоювання у зв'язку з можливістю отримання доступу до місцевих мереж для проведення кібератак.

Українські гімнасти прибули до Олімпійського селища в Парижі і вже провели перші тренування20.07.24, 17:32

Лілія Подоляк

Спорт

Популярні

Сили ППО вночі збили 35 із 39 "шахедів"

 • 57618 переглядiв

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 99473 переглядiв

Новини по темі

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 99473 переглядiв