finski-ta-shvedski-piloty-perekhopyly-vynyshchuvachi-rf-nad-baltiiskym-morem

Фінські та шведські пілоти перехопили винищувачі рф над Балтійським морем

 • 8933 переглядiв

Фінські та шведські пілоти перехопили два російські винищувачі, які летіли без плану польоту і сигналів транспондерів над міжнародними водами в Балтійському морі.

Фінські та шведські винищувачі здійснили перехоплення двох російських військових літаків над Балтійським морем. Про це повідомляє пресслужба Об’єднаного командування Повітряних сил НАТО, пише УНН.

Деталі

Об’єднаний центр повітряних операцій НАТО у німецькому місті Юдем 15 липня повідомив, що над Балтійським морем над міжнародними водами фіксують два російських винищувачі, що прямують з калінінградської області до основної частини росії.

Літаки помітили також фінські та шведські моніторингові центри, після чого обидві країни підняли своїх пілотів для перехоплення. російські винищувачі не мали плану польоту, не тримали зв’язок з цивільними авіадиспетчерами та не використовували сигналів транспондера.

Фінські та шведські винищувачі здійснили перехоплення у тісній координації з Об’єднаним центром повітряних операцій НАТО. Це рутинне завдання підтверджує рівень інтеграції обох союзників, яку вони досягли в рамках інтегрованих систем протиповітряної та протиракетної оборони НАТО та домовленостей Альянсу щодо контролю за повітрям у Балтійському морі,

– йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

У квітні німецькі винищувачі перехопили російський літак-розвідник, що летів без транспондера, над Балтійським морем.

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі