finliandiia-prodovzhyla-zakryttia-punktiv-propusku-na-kordoni-z-rosiieiu

Фінляндія продовжила закриття пунктів пропуску на кордоні з росією

 • 20775 переглядiв

Фінляндія вирішила залишити пункти пропуску на сухопутному кордоні з росією закритими "до подальшого повідомлення" після 14 квітня через високий ризик відновлення і розширення міграції, що становить загрозу національній безпеці та громадському порядку.

Фінляндія не відкриє сухопутний кордон з рф після 14 квітня, всі КПП будуть закриті "до подальшого повідомлення". Рішення ухвалили на засіданні уряду 4 квітня, передає УНН із посиланням на МВС Фінляндії. 

Уряд вирішив, що пункти пропуску на сухопутному кордоні між Фінляндією та Росією залишаться закритими з 15 квітня 2024 року

- йдеться у повідомленні МВС Фінляндії у соцмережі X.

Зазначається, що з огляду на інформацію, надану державними органами, ризик відновлення і розширення міграції, як це спостерігалося раніше, залишається високим.  Якщо це явище продовжиться, воно становитиме серйозну загрозу для національної безпеки і громадського порядку у Фінляндії.

Крім того, з 15 квітня будуть закриті для руху прогулянкових суден прикордонні пункти Хапасаарі, гавань Нуйямаа і водний шлях Сантіо. Як йдеться у повідомленні МВС, рішення залишатиметься в силі до подальшого повідомлення, але не довше, ніж це необхідно. 

Системи ППО та боєзапаси: Фінляндія оголосила про новий пакет допомоги Україні03.04.24, 15:25

"Фінська влада вважає, що це довгострокова ситуація. У росії є сотні, а можливо, і тисячі людей у районах, прилеглих до кордонів Фінляндії, які можуть бути переправлені до Фінляндії", - заявила міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен. 

Також повідомляється, що ВМС у співпраці з іншими міністерствами вивчає альтернативні заходи щодо припинення міграції. Наразі готується закон про боротьбу з проникненням, і очікується, що законопроєкт буде подано до парламенту якомога швидше.

Нагадаємо 

У лютому уряд Фінляндії ухвалив рішення продовжити термін закриття кордону з росією ще на два місяці - до 14 квітня. 

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі