ukenru
fifa-vidilila-100-mln-dol-na-rozvitok-shkilnogo-sportu

ФІФА виділила 100 млн дол. на розвиток шкільного спорту

 • 5106 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міжнародна федерації футболу (ФІФА) виділила 100 млн дол. на реалізацію проекту "Футбол - у школи". Угоду, покликану розширити доступ дітей до спорту, підписали ФІФА, ЮНЕСКО та Всесвітня продовольча програма, передає УНН з посиланням на прес-службу ЮНЕСКО.

"Нова програма ФІФА "Футбол - у школи" покликана зробити футбол більш доступним як для хлопчиків, так і для дівчаток у всьому світі за допомогою включення занять з футболу в програми з фізичного виховання (або як факультативного заняття), тим самим сприяючи утворенню, розвитку і розширенню прав і можливостей дітей", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При Суркісі гроші, виділені УЄФА на розвиток футболу, ховали від клубів

У рамках цієї ініціативи школам, розташованим на території 211 асоціацій-членів ФІФА, буде видано 11 мільйонів футбольних м'ячів. Таким чином, бенефіціарами програми стануть 700 мільйонів дітей.

Крім того, буде створена онлайн-платформа для інформування вчителів про те, як впровадити футбол у процес навчання.

"Завдяки програмі шкільного харчування, кожній дитині забезпечений доступ до освіти, охорони здоров'я та продовольства. Надання дітям шкільного харчування - важливий фундамент для спорту і фізичного виховання", - йдеться в повідомленні.

У середині 2019 року в країнах Африки, Азії та Латинської Америки стартує пілотний проект.

Планується, що реалізація програми "Футбол - у школи" почнеться в середині 2019 року зі розгортання пілотних проектів в країнах Африки, Азії та Латинської Америки.

"На реалізацію програми на період до 2022 року ФІФА виділила бюджет обсягом 100 мільйонів доларів США", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як писав УНН, в Україні також сьогодні зробили ставку на розвиток дитячого футболу. За підтримки ФФУ у країні реалізовується програма щодо масштабного будівництва нових футбольних майданчиків (міні-полів) у сільській місцевості, зокрема.

Відзначимо, що у планах ФФУ поява в Україні до 2020 року близько 2500 нових футбольних майданчиків та 50 стадіонів.

Українські Національні Новини

Спорт