ukenru
facebook-zablokuvav-reklamu-vaktsinatsiyi-vid-covid-19

Facebook заблокував рекламу вакцинації від COVID-19

 • 15609 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. У соцмережі Facebook у межах боротьби з дезінформацією про вакцини в онлайн-рекламі ненавмисно блокують повідомлення, що рекламують вакцинацію від COVID-19. Про це пише Politico, передає УНН.

Деталі

Платні повідомлення від не менше ніж 110 груп, спрямовані на підвищення обізнаності про те, як діють вакцини або де можна зробити щеплення, були позначені і відправлені до реєстру політичних повідомлень Facebook, як показує аналіз заборонених оголошень, датованих вереснем минулого року, пише видання.

Користувачі, які оплатили рекламу, мають можливість подати апеляцію, але кажуть, що процес може виявитися занадто обтяжливим.

Це змусило деяких експертів в галузі суспільної охорони здоров'я засумніватися в тому, чи може Facebook стати життєздатним майданчиком для отримання інформації про пандемію, оскільки він стикається з необхідністю боротися з силами проти вакцинації, переважаючими на його платформі, зазначає видання.

Сам Facebook визнав, що неправильно ідентифікував деякі рекламні оголошення, і запевнив, що відновлює рекламні публікації двох спільнот - Центру з контролю за захворюваннями США і Департаменту громадської охорони здоров'я округу Форсайт, Північна Кароліна.

Доповнення

Facebook раніше повідомив, що надасть користувачам соцмережі можливість регулювати кількість політичної і соціальної реклами в стрічках Instagram та Facebook.

Українські Національні Новини

Новини Світу